MB42 Información general
  • home
  • MB42 Información general

RECORREGUT

Sortida a les 7 del matí de la Plaça de la Creu pel costat de la riera d’Olesa fins l’encreuament amb la riera de Begues, agafem direcció sud-est fins a la bifurcació Km. 2,5 travessem per sota el Pont de la carretera BV-2411 per pujar pel camí anomenat del fondo de Reganya. Un bon tros i ben dret, tombarem a l’esquerra per agafar un corriol i anar a sortir a una pista forestal on trobarem el primer avituallament.


Vinga!  ara pista fins a trobar un dels nostres voluntaris en un camí de baixada i molt corredor que ens portarà un altre cop cap al poble. Compte en creuar la carretera, agafem el camí de terra i planer en direcció nord  i a 1 Km aprox. a ma dreta ens enfilarem per una pujada molt tècnica amb molta pedra fins al Tallat d’en Ràfols, un cop a dalt just per sota d'una torre d’alta tensió, baixarem ara entre alzines, corriol molt ràpid que ens durà un altre cop a la pista. La travessem per el Forn de calç del Ràfols i pujarem uns metres en un altre corriol pedregós per la serra de Canyamàs fins arribar al GR-5, amunt fins a Serra de les Planes, ara una mica de pista planera, que es d’agrair després de tanta pedra, tornarem a baixar al cap de res, ara per el Fondo de Remuia, un corriol molt ràpid. Un cop a baix empalmarem amb un altre corriol a ma dreta, Fondo de Cova Fumada, que ens dura al puig del Montgròs, no el pugem, el vorejarem, un cop dalt la serra fins el Pla de les Mentides tornem a baixar, aquest cop per el fondo de Cova Pregona. Compte a baix amb el temps de tall!. arribant molt a prop del poble per darrera del cementiri municipal tornarem a girar a la dreta per enfilar-nos per  la Costa de Sant Pau fins un altra cop a la Serra de Riés. Saltem de Terme municipal per ficar-nos al de Subirats a l’altra banda de la serra tot baixant en direcció sud fins a trobar la indicació de la tartera a mà esquerra, pujarem ben drets uns 300m fins a tornar a la pista que hem deixat abans de baixar aquest últim cop, La Serra de Riés.


Baixada molt tècnica pel fondo del Can Malet, rapidíssima, un cop a baix  creuem per sota la carretera BV-2411 fins a trobar el Camí Ral en direcció a la masia de Can Mitjans  i la urbanització que porta el mateix nom i que vorejarem per empalmar amb el camí de Santa Susanna, conjunt de cases sobre un turó abandonades. Un cop a baix, agafarem el GR-92.3 fins a dalt del Puig de la Mola (punt mes alt de tota la cursa 537m) seguirem pel GR, un tros de pista plana fins la bifurcació, ara baixada en direcció a Begues cap els Casals i Terme municipal de Begues, on enllaçarem de nou amb Camí Ral, passarem per davant de la fabrica de calç i cap a Olesa.

  • DISTANCIA: 42 km
  • DESNIVELL POSITIU: +2000m
  • HORA DE SORTIDA: 07:00 h
  • TEMPS DE TALL: 4 hores al km 21
  • TEMPS MÀXIM PER FINALITZAR: 8 hores
  • AVITUALLAMENTS EN CURSA: 8 avituallaments

RECORDA PORTAR EL MATERIAL OBLIGATORI